Het hart van klarinettiste Femke van den Bergh (1998) ligt bij het samen spelen van muziek in ensemble setting. Zij heeft een passie voor het hedendaagse repertoire en de lage klarinetten maar u mag haar ook zeker wakker maken voor een mooi ensemble stuk uit het klassieke/romantische repertoire. Femke is altijd in voor het ontdekken van nieuwe muzikale aspecten, waarbij de directe samenwerking met componisten en mede-musici een pluspunt is, om echt in het diepe te duiken en samen de grenzen van het instrument op te zoeken.

Femke studeert de master basklarinet bij Fie Schouten aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Haar bachelor behaalde zij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Rick Huls en Erik van Deuren. Eerder volgde zij lessen bij Celeste Zewald aan de Academie Muzikaal Talent te Utrecht.

Ze speelde al vele projecten, onder andere in een productie van Stockhausens Aus Licht van de Nationale Opera en Ballet tijdens Holland Festival. Talent Opera’s On Verra, The Cursed One en More then the sum of it parts op het Opera Forward Festival en Hoge Gebouwen van Celia Swart bij de Tera de Marez Oyens prijs van Gaudeamus. Concerto no.9 van Maxim Shalygin tijdens het Sounds of music festival 2021. Er werden voor haar al meerdere stukken gecomponeerd o.a. door Alisson Kruussma en Hidde Kramer. Momenteel speelt zij klarinet en basklarinet in het Zemlinsky Chamber Orchestra en organiseert ze haar eigen projecten.

Ze volgde onder meer masterclasses bij Theo Loevendie, Herman Draaisma, Jelte Athuis en David Kweksilber.